#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Sindromul femeii care slăbeşte

Scrie un comentariu

ăcând parte din gaşca femeilor care depun efort pentru a slăbi şi a se menţine în formă, aş dori să abordez un subiect pe care l-aş numi pe scurt „sindromul femeii care slăbeşte”.

Ce am observat e că acest sindrom se manifestă la femei în mod diferit, variind pe o scală a încrederii în sine. Astfel, atunci când o femeie devine deţinătoarea unei noi siluete, ea poate să se transforme într-o deprimată sau într-o tupeistă, acestea fiind extremele scalei încrederii în propria persoană, sau poate să devină mai sensiblă sau mai îndrăzneaţă decât de obicei. Şi în ce se transformă femeia, ţine de personalitatea acesteia, valorile pe care le are, scopul pentru care şi-a propus să slăbească, de unde a pornit dorinţa să dea jos kilograme.

În aceeaşi ordine de idei, foarte mult contează procesul prin care a trecut femeia pentru a slăbi. Dacă a avut parte de diete drastice şi înfometări, atitudinea faţă de oameni şi viaţă este direct influenţată de lipsa de vitamine şi minerale necesare organismului, implicit creierului, pentru a transmite impulsuri de fericire şi deschidere către oameni.

Există femei care slăbesc pentru că acesta este singurul lucru care ele consideră că le lipseşte pentru a fi mega super fericite. Unul dintre riscurile pentru astfel de femei este dezamăgirea. Astfel, ele îşi vor da seama că, deşi sunt slabe, nu sunt fericite. Din diferite motive – oricum nu şi-au găsit un iubit, oricum nu sunt mulţumite de ele însele, oricum nu au slăbit unde şi-au dorit sau în fine, îşi dau seama că nu silueta e cel mai important aspect necesar pentru fericire şi că chiar poate fi ignorat de cele mai multe ori.

De la faza cu dezamăgirea până la faza cu a deveni o femeie imposibilă este doar un singur pas.

Slăbitul este un efort pe care femeia şi-l asumă în mod conştient şi o astfel de decizie este de admirat, pentru că denotă că femeia este puternică. Dar răsplata pentru acest efort nu înseamnă neapărat fericire şi împlinire imediată. Acestea din urmă îşi au originea în altă parte, depinde în ce crede femeia – în destin, în răsplată pentru faptele, cuvintele şi intenţiile bune pe care le transmite celor din jur sau poate în necesitatea schimbării pe interior pentru a putea sesiza fericirea deja prezentă în viaţa ei.

Slăbitul nu trebuie să determine o femeie să-şi lărgească limitele morale, doar pentru a-şi testa calităţile de cuceritoare cu bărbaţii şi doar pentru a se răzbuna pe femeile care sunt împlinite şi fericite şi au ceea ce şi-ar dori şi ele. Astfel reacţionează femeile care devin tupeiste atunci când îşi schimbă imaginea – ele se consideră mega speciale în comparaţie cu alte femei.

Orice femeie este diferită şi unică prin felul ei de a fi şi toate merităm fericire, o fericire a noastră.

Toate ce le-am scris sus reprezintă proprii constatări. Mulţumesc şi mamei că m-a luminat în multe cu gândirea ei de specialist în psihologie. Îmi place subiectul şi voi mai cerceta prin literatura de specialitate. 

Ce consider important este să te simţi ok cu tine, să fii sigură că arăţi bine pentru că aşa te consideră oamenii dragi ţie şi să nu trăieşti din aprecierile şi complimentele date de alţii. Renunţă la „frienemies” (duşmanii tăi ascunşi în oameni care îi consideri prieteni) şi întrerupe prieteniile toxice. Totodată, dacă eşti tipul de femeie-vampir energetic, controlează-te şi renunţă la smiorcăieli, laude sau răutăţi, lucrează la feminitatea din tine.

Femeia este creată să fie gingaşă, cu valori morale înalte, uşor naivă, iertătoare, care nu ar face rău nici măcar unui fluture… Zburaţi frumos şi fiţi mereu pe drumul vostru!

logo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s