#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Metode de înfrumuseţare – am citit, am încercat, recomand sau… nu

4 comentarii

Ce nu facem noi, femeile, să fim frumoase, elegante, graţioase şi atrăgătoare. Mai toate reprezentantele sexului frumos vor să arate cât se poate de perfect, iar atunci când obţin anumite succese în acest sens, vor să întreţină aceste rezultate. Fie e vorba de anumite măşti sau proceduri care îţi fac tenul să arate revigorat şi fără probleme, fie sportul care te ajută să slăbeşti şi să-ţi tonifici muşchii, fie o dietă-minune, fie un anumit machiaj sau o culoare care te avantajează, toate acestea le afli după ce te informezi, ai curaj să încerci şi vezi dacă ţi se potriveşte.

Vrem să scăpăm de câteva kg/celulită/vergeturi/acnee, apoi vrem mai mult şi mai mult – muşchi reliefaţi, piele cu aspect sănătos şi fără cicatrici, păr mătăsos, unghii perfecte, o formă a sprâncenelor cât mai potrivită etc. etc. etc. Eu personal optez pentru soluţiile sănătoase şi tratamentele naturiste, realizate cu propria mânuţă. Am citit însă şi despre ultimele inovaţii în materie de cosmetologie şi modelare corporală şi am încercat multe dintre ele. În această postare, voi descrie pe scurt câteva dintre ele, cu bune şi cu rele 🙂

Dermaroller – asta e o tehnică nouă, eficientă, de care eu personal sunt surprinsă. E vorba de un roller care are pe el cam vreo 240 de acuşoare ce la prima vedere par absolut inofensive. Totuşi, dermaroller răneşte pielea destul de serios. Dar aceasta şi este ideea. Pentru a scăpa de riduri sau de vergeturi, pielea trebuie rănită până la sânge, pentru ca aceasta să se regenereze. Dermaroller-ul se foloseşte cu uleiuri sau creme destinate anume pentru ce probleme vrei să rezolvi cu dermarollerul – acesta din urmă sporeşte efectul produselor din comerţ prin introducerea acestora în profunzimea pielii. E dureroasă procedura şi după aceea mai ustură vreo 3 zile, pielea capătă o culoare maronie, după care devine uscată şi ai senzaţie de mâncărime pentru că se regenerază pielea, dar după aceea – mmmm, ce piele de bebeluş, moale şi fără imperfecţiuni 🙂 Dermarollerul costă circa 20 euro – eu l-am achiziţionat de la un salon, presupun că se vinde şi la farmacii. Cereţi sfatul unui cosmetolog. Vedeţi mai jos ce minuni face dermarollerul, chiar şi în cazul unor probleme de piele grave.

Electrostimulare – este o procedură care mă face să râd, parcă e dureroasă, dar mai mult e deranjantă prin faptul că gâdilă. În zona problemă se aplică nişte plăci care urmează să vibreze coborând şi urcând, masând circulatoriu, presând, pişcând uşor. Cică o oră de electrostimulare îşi fac efectul a 4-5 ore de fitness. Eu am făcut doar 2 proceduri, dar mi-a plăcut experienţa şi efectul – s-a tonifiat burtica pe care dieta şi sportul nu a reuşit să o rezolve 🙂 Evident, dieta şi sportul trebuie să rămână în continuare la ordinea zilei, altfel nu se poate.

Fotoepilare – este un tip de epilare, prin care rădăcina părului este distrusă de fasciculi de lumină. Dezavantajul e că trebuie să laşi părul crescut, ceea ce creează disconfort estetic. Deşi se zice că nu doare, totuşi doare, mai ales dacă fotoepilarea se face în zone sensibile. Eu personal m-am ales cu o arsură, pentru că… cosmetologul mi-a explicat că sunt negruţă 🙂 Anyway, poate eu nu am avut o experienţă reuşită şi aş putea să greşesc nerecomandând fotoepilarea. Totuşi, cert e faptul că epilarea cu laser e cea mai eficientă, dar… şi cea mai scumpă 🙂

Mezoterapie – presupune injectarea în piele a unui cocktail de vitamine, antioxidanţi, acid hialuronic sau aminoacizi. Se poate injencta în faţă pentru întinerirea tenului, în zonele afectate de celulită, în vergeturi, în scalp pentru regenerarea părului. Este o procedură cam dureroasă sau… chiar foarte dureroasă 🙂 Am încercat mezoterapia pentru picioare – zonele injenctate sângerează uşor, zona se înroşeşte niţel, se umflă un pic zonele injenctate, ustură, dar trece în maxim 10 minute. Ce pot să vă asigur e că sunt eficiente!

mezoterapiefaciala

Oja gel – toţi probabil ştiu care e faza cu oja gel. Da, e foarte comod – nu trebuie să sufli ca oja să se usuce şi nici nu ai bătaie de cap timp de 2-3 săptămâni ca manichiura ta să fie perfect „colorată”. Am încercat şi eu de 2 ori oja gel şi nu o voi mai face niciodată – unghiile îşi pierd stratul lor natural de protecţie, devin foarte moi şi se rup repede după ce scoţi oja gel. Spun asta, pentru că mama-natură mi-a dat unghii tari şi sănătoase. În cazul femeilor care au unghii moi, recomand să încercaţi toate metodele naturiste de  a le întări şi evitaţi pe cât e mult posibil oja în general şi în special oja gel. Deşi, recunosc, că oja gel poate face minuni din unghiile cu aspect nesănătos şi exfoliate. Eu una aş opta pentru oja gel doar pentru unghiile de la picioare.

Ozoneterapie – este o tehnică utilizată în diverse scopuri, fie cosmetologice, fie curative sau medicinale. Amestecul de oxigen-ozon este administrat fie prin injectare, fie ca perfuzie. Dacă vorbim despre scop cosmetologic, ozonoterapia este eficientă pentru acnee, celulită, vergeturi, riduri şi este administrată prin injenctare în zonele problemă. Din propria experienţă, vă pot spune că este o procedură uşor dureroasă, iar locurile injenctate nu sângerează (ca în cazul mezoterapiei – o procedură mai dureroasă). O procedură de ozoneterapie ar putea costa circa 150 lei, în funcţie de scopul administrării şi salon.

Peeling cafea  – ador peeling-ul cu cafea. Este o procedură care se poate face şi acasă. Se masează tot corpul cu un amestec din cafea şi ulei de argan/de măsline/ de portocală/capsule de vitamina A şi E. Eventual, puteţi aplica şi argilă în zonele unde doriţi să slăbiţi sau să tonifiaţi. Împachetaţi tot corpul şi staţi aşa 20 min, după care faceţi duş. Cafeaua dă un iz plăcut corpului, iar aspectul ciocolaţiu îmi e tare drag. Exfoliază pielea câţi poţi de des, dar cel puţin o dată pe săptămână.

Presoterapie – această procedură este efectuată prin  presiune. Este folosit un echipament în care te simţi ca într-un costum de cosmonaut. Pe parcursul procedurii, care durează circa o oră, sunt presate anumite zone ale corpului de camerele de aer ale costumului care se umflă şi se desumflă pe rând sau concomitent. Presoterapia ajută să scapi de excesul de apă din ţesuturi, reduce celulita, detoxifiază organismul, calmează febra musculară. Eu personal am efectuat o singură procedură de acest fel, ceea ce este foarte puţin pentru a mă da cu părerea. Din auzite însă, este eficientă pentru cei care vor să slăbească şi să reducă celulita. Din spusele cosmetologului, pentru femeile mai slăbuţe e nevoie de mai multe şedinţe pentru efecte vizibile decât pentru femeile mai cu forme 🙂

Radiolifting – este un lifting în baza frecvenţei undelor radio. Radiolifting-ul este eficient pentru pielea lipsită de elasticitate, celulită, cicatrici provocate de acnee şi vergeturi. Pe parcursul procedurii, trebuie să fiţi atente să nu vă atingeţi de cosmetolog, pentru că veţi avea o senzaţie uşoară de electrocutare. Este o tehnică de înfrumuseţare deloc dureroroasă.

Ultrasunet – este un masaj foarte plăcut şi cald, iar efectul undelor este de a stimula funcţiile pielei şi anume, de a produce colagen şi elastină. Astfel, în scop cosmetologic, ultrasunetul este utilizat pentru vergeturi, celulită sau riduri. Nu este deloc dureros. Uneori, dacă se încălzeşte prea mult, frige. În acest caz, anunţaţi cosmetologul că e ufff şi acesta va regla temperatura 🙂

Vacuum – durere de îţi taie respiraţia, vânătăi de toată frumuseţea şi transformare din portocală în nectarină – cam aşa aş defini masajul vacuum 🙂 Procedura constă într-un masaj de tip aspiraţie, prin care se elimină stratul de grăsime, apa reţinută în ţesuturi, acestea fiind eliminate prin drenaj limfatic. Din propria experienţă, pot spune că  masajul vacuum pe picioare e o adevărată tortură, pe burtică însă durerea e suportabilă. Vacuum-ul ar fi bun şi pentru mărirea nechirurgicală a sânilor, atenuarea ridurilor şi vergeturilo – posibil, nu am încercat. O procedură de masaj vacuum este circa 200-300 lei.

Respectul şi iubirea de sine – este cea mai veche şi eficientă metodă de înfrumuseţare, aceasta venind din interiorul nostru. Fiţi OK cu voi înşivă şi iubiţi trupul pe care vi l-a dat Dumnezeu. Metodele enumerate mai sus nu sunt decât nişte îmbunătăţiri, care însă nu vă fac mai bune de iubit sau de apreciat, nu vă ridică valoarea, voi şi aşa sunteţi iubibile şi valoroase prin faptul că sunteţi unice! Cosmetologia nu este decât un capriciu pe care îl puteţi avea sau nu, capriciu pe care ţineţi să vi-l satisfaceţi sau nu, pentru că vi se pare doar cheltuială de timp şi de bani 🙂 Şi ce părere nu aţi avea, aveţi dreptate 🙂 Să fiţi frumoase la trup şi la suflet!

logo

Anunțuri

4 gânduri despre „Metode de înfrumuseţare – am citit, am încercat, recomand sau… nu

  1. Pingback: În toamna asta se poartă blană, numai nu pe pielea ta | Ladylike

  2. Multumesc Daniela pentru sfaturi,intr-adevar sint foarte utile. Nicidecum nu ma incumatam sa apelez la aceste metode de frica durerii,sint sensibila iar ceea ce este prezentat in genere in net la capitolul metode de remodelare este doar o publicitate pentru a a trage clientii insa nu se mentioneaza ce senzatie produc procedurile in cauza. Dat faptul ca tu ai trecut prin aceste experiente voi tine cont informatia data. 😉

    Apreciat de 1 persoană

  3. Pingback: Dermaroller – procedura care stimulează pielea să întinerească | Ladylike

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s