#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Interviu cu cel mai iubit dintre pământeni

4 comentarii

P1170112E cel care mă alintă și nu mă pierde din ochi. Cel care mă dezmiardă clopoțel 🙂 și dadu 🙂 Este cel care a încercat să-mi altoiască pasiunea pentru volei – pasiunea lui din tinerețe – și, deși nu a reușit, mă îndeamnă să bat palma cu el puternic, ca pe teren, ca un băițel, cum zice el 😀 A vrut tare mult un băiat și, în condițiile în care nu a fost să fie, și-a dăruit dragostea ca pentru doi unui singur copil – singurei sale fiice. El este omul care m-a învățat cum e să fii bun, răbdător, dar și mai presus de toate m-a învățat să muncesc pentru visele mele și să o fac sincer. El este TATA – cel mai iubit dintre pământeni. Azi e ziua lui de naștere, împlinește vârsta de 55 de ani, și cu această ocazie, am decis ca tatăl meu să dea startul noului proiect LadyLike – What about him? – o pagină destinată gândurilor și sentimentelor bărbaților despre și pentru ele. 

ion dermengi 2Ești soț, tată, un bun familist, un om care muncește cu pasiune și multă dăruire. Zic eu că te poți declara un om fericit 🙂 Cui datorezi în primul rând această fericire?

În primul rând sunt fericit datorită familiei mele, care îmi poartă de grijă în fiecare zi. Am învățat să mă bucur de cele mai mici realizări pe care le am, mă mândresc și mă bucur de realizările copilului meu, dar și de orice istorie de succes ale oamenilor apropiați mie. Evident că fericirea e ceva care se construiește, ea nu vine și nu stă pur și simplu, pentru ea trebuie de muncit zilnic. Fiind sincer și cinstit cu alți oameni, adorm și mă trezesc fericit; mă strădui să fac lucruri care plac lui Dumnezeu și să duc un mod sănătos de viață.

IMG_8450Fiecare bărbat trebuie să-și găsească un țel în viață, să-și valorifice potențialul și să tindă spre mai mult, să fie în competiție cu propria persoană și să fie exigent cu el însuși. Țelul în viața mea personală a fost atins – am o familie unită. În viața profesională, sunt fericit pentru că fac ceea ce îmi place – sunt inginer constructor – și lăsând modestia la o parte, îmi place pentru că mă pricep la ceea ce fac. Îmi pare un pic rău că nu am cui transmite experiența acumulată pe tot parcursul vieții profesionale, dar sunt în căutarea unui tânăr dornic de învățare, căruia să-i las moștenire cunoștințele mele.

Cum te simți la vârsta de 55 de ani?

Mă simt copt la cap și copil în suflet. Îmi place să glumesc, am multe idei, inima mea bate puternic deși nostalgic, sufletul meu încă mai copilărește. Există omul profesionist și omul om. Nu mi-e rușine să recunosc că dincolo de profesia mea care necesită multă responsabilitate și atitudine serioasă, sunt un om sensibil și mă emoționează aproape orice ține de moralitate.

familyMi-ai spus odată că noi, femeile, cum simțim un pic de căldură, înflorim, ne deschidem sufletul și greșim astfel. De ce crezi asta?

Ți-o spun de nenumărate ori – portița sufletului nu se deschide la prima vedere, în suflet se primesc doar persoanele care au trecut testul încrederii. Femeile sunt mai atente la detalii, la cuvinte, la fapte. Un bărbat reacționează mai rece, poate să spună și să uite. Evident că depinde de educația bărbatului, dar noi, bărbații, suntem oricum mai puțini sensibili decât femeile. Bărbații uneori se pot schimba după ce cunosc și ei durerea, dar uneori nu se schimbă niciodată.

Când eram tânăr, mă straduiam să nu rănesc fetele și să nu fac avansuri fetelor sensibile sau să ies cu ele de dragul întâlnitului. Eu consider că cine rănește intenționat, face un păcat. Un bărbat trebuie să fie atent la cuvintele care le spune unei domnișoare, indiferent despre ce relație este vorba între ei. Cuvintele pot să marcheze pe viață o femeie, chiar să-i schimbe viața radical. Chiar și atunci când gresește fata, bărbatul trebuie să ierte și să o corecteze dacă poate.

IMG_8449Mama ta a fost o femeie frumoasă și mândră. A fost acesta un etalon de femeie pentru tine? De asta ai ales-o și pe mama? 🙂

Am avut o copilărie și adolescență fericită anume datorită parinților mei. Pentru mama, eu eram cel mai bun. Când se întâlnea învățătoarea cu ea și îi spunea că aș fi fost rău la școală, mama zicea că nu crede așa ceva, că băiatul meu nu putea face una ca asta. Mama niciodată nu mi-a dat o palmă și nici măcar nu m-a certat față de frații mei sau în timp ce mâncam. Era o femeie educată, care știa locul și timpul potrivit pentru orice cuvânt. Într-adevăr a fost un etalon pentru mine.

În viață însă eu nu am planificat cum să fie femeia visurilor mele, am lăsat să-mi dicteze inima și așa a vrut Dumnezeu să o aleg de soție pe femeia care urma să îți devină mamă (zâmbește). Iar această alegere este pe viață!

Ce înseamnă pentru tine declarația „te iubesc”?

Responsabilitate foarte mare, pentru că e ceva care dacă spui azi, mâine nu îți poți schimba părerea pur și simplu. Sunt cuvinte care nu se spun în fiecare zi, pentru că devin lipsite de sens; ele trebuie transpuse în viață, astfel încât persoana de alături să înțeleagă că o iubești, nu doar să audă acest lucru. Viața însăși este un test pentru iubirea care o primim și o dăruim.

tata si fataUneori te dai cu părerea despre hainele mele – îți plac, dar totuși zici că înainte când femeia se îmbrăca într-o haină, se înțelegea că e de sărbătoare, dar acum totul a devenit neclar în materie de vestimentație 🙂 Ce nu înțelegi sau nu-ți place la moda femeilor de azi? 🙂

Moda e în permanentă schimbare și mereu se vor găsi generații care să o critice. Sunt lucruri care nu le înțeleg nici la moda de altădată – de exemplu, corsetul pe care și-l strângeau femeile de nu mai puteau respira. Important e ca haina să fie comodă și să placă femeii care o poartă, dar nu s-o chinuie.

Consider că femeia când se schimbă în diverse haine, se asortează în fel și chip, se află într-un adevărat proces de creație, iar creația împinge progresul înainte (râde). De aceea admir femeile îngrijite și cred că orice bărbat deștept va alege o femeie creativă – ea mereu inventează soluții (râde), deci e descurcăreață, nu?

IMG_8452Fiind tată de fată de aproape 27 de ani, probabil ai acumulat destulă experiență și ai ajuns la anumite concluzii pe care ai dori să le împărtășești taților tineri sau în devenire. Care ar fi sfaturile tale?

În primul rând, să nu le fie frică de responsabilitatea de a fi tată, pentru că aceasta este o mare realizare. De asemenea, să-și alinte fetele și să educe în același timp în ele abilitatea de a diferenția răul de bine, inclusiv în oamenii care le înconjoară. Mergeți la matinee și puneți pe primul plan familia – eu am alocat mai mult timp serviciului și, ajuns la 55 de ani, mi-am dat seama că am greșit. Trăim într-o țară în care ades te lupți cu morile de vânt și crezi că cineva îți va pune monument pentru asta, familia rămâne însă cel mai important edificiu al vieții – în el merită să investim timp, suflet și dare de sine.

Mulțumesc, tata, pentru acest interviu plin de căldură și deschidere. Tu ești omul care mi-a altoit ideea că sunt fetiță și trebuie să mă comport ca atare, dar și să apropii de sufletul meu doar oamenii respectuoși față de statutul meu de femeie sensibilă, și îți mulțumesc pentru asta. Probabil acest blog destinat să promoveze feminitatea și rafinamentul nu ar fi existat fără o astfel de educație. Te iubesc până la cer și înapoi de 1 milion de ori 🙂 

LA MULȚI ANI!!!

logo

 

Anunțuri

4 gânduri despre „Interviu cu cel mai iubit dintre pământeni

  1. FOARTE FRUMOS SI EMOTIONANT ……..FELICITARI!!!!!

    Apreciază

  2. Nu am cuvinte să-mi exprim emoţiile, citind acest interviu mi-am făcut mai multe concluzii şi mă bucur nespus de mult că vă cunosc personal. Aveţi o familie demnă de urmat şi sper, din inimă, ca bunul D-zeu să vă răsplătească pe merite.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s