#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Află cum îți alegi parfumul potrivit pentru ocazie și personalitate

Scrie un comentariu

parfumuri_femeiUn parfum are rolul de a nuanța gingășia și naturalețea unei ținute de zi și de a întări eleganța și rafinamentul unei ținute de seară. Un parfum te inspiră să fii puternică și sigură pe sine când activitatea pe care o vei avea necesită manifestarea acestor calități, dar și te va face să te simți dulce și senzuală la o întâlnire de iubire.

Vestimentația, stilul, accesoriile și parfumul trebuie să „danseze” în același ritm, altfel se subestimează reciproc. Personalitatea, ocazia, inspirația, diversitatea – câte criterii de selecție stau în capul unei femei aflate în fața unui raft de parfumuri.

În primul rând, să începem de la întrebarea ce fel de parfum căutăm de fapt – Eau de Cologne, Eau de Toilette, Eau de Parfum sau Extract 🙂 Le-am enumerat în ordinea longevității miresmelor. Astfel, Eau de Cologne sau apa de colonie conține doar 2-5% compuși aromatici, este cel mai ieftin tip de parfum și durează cel mai puțin. Eau de toilette sau apa de toaletă conține 5-15% compuși aromatici, în timp ce Eau de Parfume are o concentrație de 10-20%. Extractul de parfum este cel mai scump tip de parfum, se folosește discret pentru că este destul de concentrat, conținând 15-40% compuși aromatici.

Ne-am decis ce fel de parfum ne cumpărăm. Acum să vedem ce miros ni se potrivește – floral, dulce, răcoritor sau oriental 🙂 Evident depinde de ocazie, momentul zilei, ce îți place ție, dar și ce se potrivește ținutei tale. Primele trei arome de parfum, adică floral, dulce și fresh, se potrivesc de obicei pentru o ținută de zi, pe când cele lemnoase, orientale – sunt adecvate mai mult pentru o ținută mai extravagantă, luxuriantă, de seară. Evident că există și excepții de la această regulă generală. De exemplu, parfumurile cu miros de iasomie au o aromă destul de puternică, nepotriviă pentru zi, deși este o aromă florală.

woman-perf

Unde aplici și când miroși parfumul discutăm în continuare. Poți începe testarea pe mostre de hârtie; cand îți pică ceva tronc, pune acel parfum pe pielea ta – la încheieturi, pe suprafața antebrațului sau spatele cotului, niciodată pe haine!!! Lasă 2-3 minute, după care miroase parfumul. Poți să te mai învârtești prin magazin vreo jumătate de oră sau să mergi cu o prietenă la cafea și vezi ce se întâmplă cu aroma parfumului peste o oră. Daca îți place cum miroase pe tine, dacă mai miroase :D, atunci cu siguranță ți-ai găsit un parfum bun. Parfumul se aplică acolo unde se simte pulsul, la încheieturile mâinilor și la gât pe lateral, de la o distanță de circa 12 cm.

O regulă ar fi să nu aplici mai multe parfumuri deodată, dar eu mai am acest obicei – pentru ținutele de seară, combin mai multe pulverizări de parfum dulce cu o doză mică de parfum lemnos. Îmi place această combinație și astfel, reușesc să combin „tăria” evenimentului cu „dulceața” personalitații mele 🙂

bestperfumesforwoman111-00ywtnwpqodk

Important este să-ți pui la bataie intuiția femenină atunci când îți alegi parfumul, să inspiri adânc și să intri în esența aromei pentru a-i înțelege destinația – e o gustare rece, una fiebinte sau este un desert 🙂

Ați știut că 80% din gustul mâncării este dat de miros? Parfumați-vă gusturile vestimentare și lăsați-vă savurate din priviri 🙂 

logo

LadyLike Logo

Facebook Ladylike

_MG_0440

Instagram Daniela

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s