#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Curățarea mecanică a tenului

Scrie un comentariu

Fața noastră este o dovadă clară a stilului nostru de viață. Dacă nu bem destulă apă, nu ne alimentăm sănătos și nu dormim destul – fața ne dă de gol. O curățarea corectă a tenului, utilizarea produselor cosmetice de calitate și un răsfăț cu o frecvență de o dată la 1-2 luni cu siguranță ar aduce mai mult zâmbet, lumină și tinerețe pe fața ta 🙂 Eu azi am avut parte de un răsfăț cosmetologic la Medpark și oglinda zice că tenul meu este mai fericit 🙂 Îmi plac vizitele la cosmetolog inclusiv din considerentul că se mai trezesc unii clopoței care îmi aduc aminte ce aduce bine sau face rău feței mele și cum să îmi păstrez aspectul tânăr și natural al tenului pe o perioadă cât mai lungă de timp.

facilacurat4_(4)La Medpark, azi am făcut o curățare mecanică. A fost o experiență plăcută, nu a durat decât o oră, iar după curățare îmi simțeam fața de parcă ar fi una nouă 🙂 Nu mă refer la roșeața feței evident, care trece în câteva ore, ci la textura pielii și aspectul ei curat.

Acum, ca să înțelegem care sunt avantajele procedurii de curățare mecanică în comparație cu alte tipuri de curățare, voi menționa etapele care au loc de obicei în cadrul acestui proceduri cosmetologice.

curatare-slider-2Pentru început, tenul este curățat cu un demachiant care este ales în funcție de tipul pielii. La următoarea etapă se face o baie de aburi, menită să deschidă porii, astfel încât curățarea să fie profundă și eficientă, și da – presiuni mai puțin dureroase. Baia de aburi este ideală mai ales pentru pielea aspră, cu acnee, puncte negre și albe.

După circa 10 minute, are loc curățarea pielii, care presupune folosirea de către cosmetolog a propriilor degete, evident îmbrăcate în mănuși igienice. Înainte, pe parcurs, dar și după curățare, fața trebuie dezinfectată.

La sfârșitul ședinței, se aplică o mască – la Medpark azi mi s-a aplicat o mască cu efect de lifting. După înlăturarea măștii, fața este dată cu cremă potrivită tenului, dar numaidecât cu protecție solară.

Masca-pentru-puncte-negreCum am menționat și într-o postare anterioară, după curăţarea mecanică, contactul cu soarele este interzis, de asemenea trebuie de evitat piscina şi sauna, duşurile fierbinţi şi mai ales pudra sau fondul de ten. Eu recunosc totuși că azi, după curățarea tenului, am aplicat un strat subțire de pudră organică peste roșeața tenului (shy) 🙂

Curățarea mecanică este considerată cea mai eficientă metodă de curățare, mai ales pentru cei cu tenul gras şi multe imperfecțiuni. Aceasta, având în vedere că cosmetologul ia în vedere fiecare por și îl tratează pe fiecare în parte.

Curățarea pielii trebuie să fie făcută de toate femeile, chiar și dacă nu aveți probleme evidente. După o curățare a pielii de către un specialist, crema hidratantă sau cea anti-îmbrătrânire devine mai eficientă. De asemenea, o piele proaspăt curățată își face bronzul mai uniform, este o bază mai bună pentru machiaj și, nu în cele din urmă, o platformă perfectă pentru zâmbetul tău 🙂

women2

logo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s