#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

3 bătăi de cap aduse femeilor de sezonul rece al anului [RO]

Scrie un comentariu

E atât de frumos afară, dar şi atât de frig – am impresia că iarna numai ea vrea să fie frumoasă în această perioadă. Pe noi ne cam usucă, ne înroşeşte, ne îngheaţă, ne încotoşmonează şi dă cu gerul peste frumuseţea noastră 😀 Care sunt cele mai mari probleme aduse de iarnă în viaţa femeilor? Eu cred că în primul rând este vorba despre problemele create pentru ten, pentru păr şi pentru vezica urinară.

Probleme cu tenul – piele roșie, iritații, defecte accentuate, buze uscate

Dec2011-winter-skincare-iStockÎn sezonul rece al anului, cuvântul-cheie pentru o piele frumoasă este hidratarea. Avem nevoie de o cremă puternic hidratantă, mai grasă decât cea pe care suntem obişnuite să o folosim când e cald afară. Nu uita şi de hidratarea de pe interior – consumă multă apă şi ceaiuri calde.

Săptămânal ar fi bine să-ţi exfoliezi pielea feţei, inclusiv a buzelor. De asemenea, pregăteşte-ţi din în când nişte măşti pentru faţă, la tine acasă, din produse naturale, cum ar fi cele din ulei de măsline şi ulei de argan, cu miere de albine şi banane.  Nu uita de pielea din jurul ochilor – foloseşte de 2 ori pe zi o cremă special destinată pentru această zonă sensibilă (dimineaţa şi seara).

Dintre produsele cosmetice, ar fi mai indicat să foloseşte cremele colorate ca BB, CC şi DD cream, care sunt puternic hidratante, sau fondul de ten. Încearcă să eviţi pudra, pentru că aceasta usucă pielea şi scoate în evidenţă toate defectele.

Evită orice produs cosmetic ce are în componenţa sa alcool, pentru că acesta usucă foarte mult tenul. De asemenea, ai grijă cu apa fierbinte, pentru că aceasta spală uleiurile naturale ale feţei necesare pentru protejarea ei.

 

Păr uscat, fără volum şi care se electrizează

Young adult girl in winter park, shallow DOF

Temperatura scăzută de afară, căciula, fularul şi hainele groase, toate se iau de părul nostru pe timp de iarnă.

Pentru a vă păstra aceeaşi textură a părului, încercaţi să aplicaţi mai des măşti hidratante pentru păr, cum ar fi masca din ulei de măsline. De asemenea, evitaţi foenul sau uscaţi părul la o temperatură mai joasă decât de obicei.

Pentru a evita electrizarea părului, aplică la vârfuri ser sau ulei special pentru păr, pentru a da un pic de greutate părului şi a evita ridicarea lui în aer 🙂 O altă soluţie ar fi să aplicaţi pe palme un pic de cremă de mâini sau de faţă şi după ce a intrat bine în piele să vă treceţi degetele printre vârfurile de păr. Aveţi grijă să evitaţi rădăcina capului când efectuaţi aceste proceduri, pentru că aţi putea determina îngrăşarea părului şi cred că acesta e lucrul care îl doriţi cel mai puţin, mai ales iarna… 🙂

Pentru a ţine părul sub control, o soluţie este şi spuma fixatoare de păr care o aplici pe părul proaspăt spălat sau fixatorul care îl aplici pe păr uscat.

Indiferent cât de rău nu ar arăta părul tău atunci când îţi scoţi căciula şi fularul, este important să le porţi când e frig afară, pentru că cei dragi se pot bucura de tine doar atunci când eşti sănătoasă şi te iubesc chiar şi atunci când eşti ciufulită 🙂

 

Risc de inflamare a vezicii urinare (cistita)

articole_13586Inflamaţia vezicii urinare apare în mod special pe timpul iernii şi este o adevărată suferinţă pentru foarte multe femei.  Urinările dese şi dureroase, miros puternic şi neobişnuit al urinei, senzaţia că mai vrei dar nu mai poţi, o dispoziţie proastă spre o stare depresivă, chiar şi febră, acestea sunt simptomele cistitei. Ufff, insuportabile aş spune!

Dacă trăiţi acest calvar, nu trebuie să-l neglijaţi deşi ieri a fost, dar azi nu mai e. Este foarte important să mergeţi la medicul specialist şi să daţi nişte analize ale urinei, pentru ca acesta să vă poată prescrie tratamentul necesar.

Pentru a trata infecţia urinară, se recomandă să beţi ceaiuri din plante, cele mai bune fiind ceaiul de muşeţel, soc, echinacee, coada-şoricelului, frunze de căpşuni. Se recomandă comprese calde în zona inferioară a abdomenului.

Pentru a evita inflamarea vezicii urinare, aveţi grijă să fiţi îmbrăcate cât mai bine, asiguraţi-vă că picioarele sunt mereu calde, aveţi grijă de confortul vostru termic, de igienă şi beţi cât mai multe lichide.

Vă recomand pentru consultaţii, proceduri şi tratamente să apelaţi la serviciile Medpark.

Fiţi mereu frumoase şi sănătoase. Iarna să vă aducă mult zâmbet şi multă magie, iar dragostea să vă ţină mereu de cald!

logo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s