#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Deşi sunt sănătoase, fructele te pot îngrăşa [RO]

Scrie un comentariu

Fructele-ajuta-la-scaderea-in-greutateDulciurile sunt pentru mine un subiect tabu, un interzis şi chiar deloc o slăbiciune; în schimb sunt o adevărată devoratoare de fructe. Ştiţi regula cu 3-5 porţii de fructe şi legume pe zi, dintre care doar două să fie fructe? Păi eu o încalc de cele mai multe ori, pentru că mănânc toate 5 porţii de fructe. Fructele sunt într-adevăr sănătoase şi sunt o opţiune evident mai bună şi mai benefică organismului decât dulciurile ce conţin zahăr şi făină, dar dacă preocuparea ta este greutatea atunci să ştii că prea multe fructe îţi pot adăuga kilograme. Orice dietă de-a mea porneşte în primul şi în primul rând de la reducerea consumului de fructe.

Fructele sunt bogate în vitamine, au multe fibre şi antioxidanţi, însă aportul lor de zahăr sub formă de fructoză poate să facă rău siluetei. De exemplu, cinci căpşuni conţin 4 g de fructoză, ceea ce înseamnă cam o linguriţă de zahăr, iar un strugure de jumătate de kg conţine 39 g de fructoză sau aproape 8 linguriţe de zahăr.

sliced_vegetable_platter_1Fructele conţin calorii ca orice alt produs alimentar şi deci pot provoca îngrăşarea. De asemenea, zahărul din fructe cunoscut sub denumirea de fructoză, nu îţi dă senzaţia de saţietate la fel ca zahărul obişnuit.  Prea multă fructoză nu duce doar la îngrăşare, dar şi poate genera anumite boli de inimă şi probleme cu dinţii.

Mâncaţi mai multe legume proaspete, ele conţin de 2-3 ori mai puţine calorii decât fructele 🙂

Fit girl eating healthyAr fi bine să mâncaţi doar fructe proaspete şi să evitaţi fructele uscate şi sucurile din fructe, acestea din urmă fiind destul de calorice. Optaţi pentru fructele proaspete mai puţin coapte, pentru că nivelul de fructoză din ele creşte pe măsură ce se coc.

Oricum îngrăşarea vine atunci când numărul de calorii păpate este mai mare decât numărul caloriilor arse. Dacă aţi mâncat un fruct în plus, faceţi mai multă mişcare şi greutatea corporală va fi sub control 🙂

Multă fructoză pe sufletele voastre – să se lipească fericirea de voi!

logo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s