#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Fashion Weekend 2015: Mallena – arta de a combina modernul cu folclorul

Scrie un comentariu

Fashion Weekend 2015 este nu doar show-ul brandurilor autohtone made in Moldova, ci și a brandurilor numite autohtone datorită faptului că utilizează în creațiile lor vestimentare elemente de folclor, din portul național. Mallena este brandul definit de broderii, dantelă și stilul etno-folcloric, reușind să combină cu o mare măiestrie tendințele actuale cu stilul care nu se demodează niciodată – stilul nostru național. Elena Grosu – designerul brandului Mallena – ne spune cu ce detalii noi vine noua colecție pe care o va lansa duminică, la Fashion Weekend, dar și când își va lansa o colecție de rochii de seară cu elemente etno-folclorice.

Cu ce realizări se laudă brandul Mallena de la mai puţin de 2 ani de existenţă pe piaţa autohtonă?

Mallena este un brand tânăr dar care de la bunul început și-a găsit o platformă liberă pe piața autohtonă. Sunt fidelă stilului etno și asta se vede în 90% dintre produsele brandului, folosesc în cantități diferite broderiea ca decor, asta face ca toate hăinuțele semnate Mallena să fie unice.

Încercăm să valorificăm și să promovăm stilul ethno-folk – sunt sigură că avem cu ce ne mândri, cu portul național, cu tradițiile noastre, cultura. Dacă să privim ultimele colecții inedite a caselor de modă Dolce&Gabbana sau Versace observăm ca acestea vădit abordează stilul ethno, folosesc în cantități majore broderia, dantela naturală, elementele croșetate. Mallena urmărește cele mai proaspete tendințe. (zâmbește)

În privința calității produselor sub marca comercială Mallena pot afirma că suntem într-o permanență autodesăvârșire, învățam din propriile greșeli, suntem o echipă formată din specialiști tineri, foarte receptivi și deschiși spre inovări. Luând în considerare că avem clienți fideli care așteaptă cu nerăbdare colecțiișe și modelele noi Mallena, care laudă produsele noastre ca fiind calitative, înțeleg că nivelul calității este destul de înalt și că suntem pe calea cea dreaptă.

Avem deja 3 puncte de realizare a produselor noastre și simțim că nu producem suficient de mult, pentru că vânzările sunt mai înalte decât capacitatea de producere. Încercăm să rezolvăm și asta, investind în personal și utilaj.

De asemenea, de la apariție și până în prezent, Mallena a participat la diverse festivaluri de modă și competiții încercând să promovăm la maxim numele Mallena.

10489966_735000986564741_2741542602583410916_n

Mallena este un brand care permite procurarea unei haine calitative la un preţ rezonabil. În cazul comenzilor individuale, preţurile rămân la fel de bune?

Într-adevar, produsele Mallena sunt ca preț foarte accesibile, având în vedere că stofa și furnitura sunt de calitate. Produsele brodate și cele fără decor create de Mallena sunt aproximativ la același preț. Îmi doresc cât mai multă lume să-și permită să poarte hăinuțe unicale,  de calitate și înțeleg că salariile de la noi sunt foarte mici.

Cu părere de rău nu avem timp să facem comenzi individual. Sunt de părere că daca faci un lucru, trebuie să-l faci bine. Nu-mi doresc și nici nu e corect să îmbini mai multe direcții, producerea în masă și coaserea lucrărilor individuale sunt direcții cu proces de lucru și capacitate totalmente diferite.

10511226_734587546606085_9022083733305270176_n

Mallena se defineşte prin combinaţia dintre stilul modern cu anumite elemente etno-folclorice, cum ar fi florile şi dantela brodată. Cu ce detalii noi vine colecţia pe care o va prezenta Mallena în această duminică, în cadrul Fashion Weekend 2015?

În sezonul primăvară-vară 2015, vom folosi din nou broderia pe fuste, rochii, dantelă naturală, pentru că nu ne vom dezice prea curând de broderii, de stilul etno- folcloric, asta ne definește în mare măsură. (zâmbește)

Vom prezenta noi forme de croială, siluete, o varietate mai mare de stofe. Anul acesta avem batistă cu lasetă, cu flori croșetate, decupări în stofă, elemente în volum, stofă pe care tot vrei s-o privești. E dificil de găsit o stofă în aceeași masură, și frumoasă, și originală, și în acelashi timp naturală care este o adevărată plăcere să o porți vara.

Ca gamă coloristică, observăm că noua colecție are mult bej, alb, albastru, iar în broderie am folosit flori și formă circulară abstractă.

10156140_10205136853125986_6184299128502470110_n

Când îşi va lansa brandul Mallena o colecţie de rochii de seară în acelaşi stil etno-folcloric?

Este încă un vis de-al meu să lansez și colecții de rochii de seară, paralel cu vestimentația de zi cu zi. Am avut experiență la crearea ținutelor de seară și a rochiilor de mireasă in stil etno și pot să spun că au avut foarte mare succes, însa deocamdată nu sunt pregătită moral și financiar , când o voi face cu siguranță va fi la nivel foarte înalt.

Ce va îmbrăca Elena Grosu pe podiumul Fashion Weekend 2015?

Desigur voi purta o ținută creată de mine, un compleu fustă-bluză din care fusta este lucrată manual  timp de o lună. În mare măsură, garderoba mea este formată din hăinuțe Mallena.

Vă recomand, dragelor, creații Mallena – cu siguranță veți ieși în evidență prin originalitatea ținutei 😉

Ne vedem la Fashion Weekend 2015!

#springdininima

logo

LadyLike Logo

Facebook Ladylike

_MG_0440

Instagram Daniela

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s