#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Crema de protecţie solară – un must have pentru un ten tânăr şi sănătos

Un comentariu

protectie-solara-lotiuni_test-2013

În magazine puteţi găsi un spectru larg de produse de protecţie solară. Unele au o textură mai grasă şi sunt destinate pentru escapadele tale la piscină sau la mare, iar altele – cu o textură mai uşoară, mai fină, care se absorb mai rapid sunt destinate pentru a fi aplicate în fiecare zi. Şi asta, chiar dacă afară este înnorat sau este iarnă. Deşi razele ultraviolete nu sunt foarte puternice, efectele nocive ale acestora se cumulează în timp, îţi îmbătrânesc tenul, nemavorbind de riscul de cancer de piele. Cum alegi şi cum foloseşti produsele de protecţie solară citeşte în continuare.

Ce este SPF?

SPF sau Factorul de Protecţie Solară este un factor de timp care întârzie apariţia arsurilor de soare. Astfel, dacă fără protecţie pielea este arsă după 15 minute de expunere la soare, cu un produs fotoprotector cu SPF 10 acelaşi efect va apărea după 10×15 minute, adică după 150 de minute. 

Cum alegi crema de protecţie solară?

Este foarte important ca produsul pe îl alegi să asigure protecţie atât împotriva razelor UVA, cât şi a celor UVB. Razele UVB provoacă înroşiri şi arsuri ale pielii, fiind principala cauza a aparitiei cancerului de piele. Razele UVA sunt de asemenea periculoase, deteriorând fibrele de elastină şi colagen ale pielii. Astfel, pielea îşi pierde elasticitatea şi îmbătrâneşte.

Factorul de protecţie 30 (SPF 30) este considerat ca fiind cel mai bun pentru orice tip de piele. Specialiştii în dermatologie susţin că un SPF sub 30 e riscant, iar un SPF peste 30, e inutil. Totodată, dacă aplici un SPF ridicat într-o cantitate mică, atunci factorul de protecţie solară este mai redus.

Ce este important, SPF-urile produselor pe care le foloseşti (cremă, loţiune, fond de ten, pudră) nu se adună. Altfel spus, daca aplici o crema cu factor de protecţie 10 şi un fond de ten cu SPF15, nu inseamna ca vei fi protejată de un factor de 25.

Cum-alegi-crema-de-protectie-solara-in-functie-de-tipul-pielii--Afla-cum-obtii-un-bronz-perfect-si-sanatos-

Cum aplici crema de protecţie solară?

În cantităţi generoase, masând bine pentru a intra în piele şi cu circa 30 minute înainte de expunere la soare. Dacă ai transpirat, ai intrat în apă sau te-ai şters cu prosopul, e necesar să aplici din nou produsul de protecţie solară. Totodată, se recomandă ca să fugi de razele solare puternice şi în intervalul de 11.00-15.00 să stai la umbră.

Nu uita să aplici crema de protecţie solară şi pe urechi, ai grijă şi de buze şi păr. Pentru buze foloseşte un balsam protector de soare, iar pentru păr – un spray care să conţină factor de protecţie.

Autobronzantele protejează pielea de soare?

Autobronzantele nu garantează niciun fel de protecţie faţă de efectele nocive ale soarelui, pentru că nu stimulează producţia de pigmenţi protectori (melanina), ci o colorare artificială a pielii. Astfel, este important să aplici şi un produs fotoprotector atunci când te expui la soare deşi foloseşti un autobronzant.

attractive woman in hat lying on the beach

IMPORTANT DE ŞTIUT

Sticla nu blochează razele UVA, ci filtrează doar razele UVB. Deci ai nevoie de protecţie solară chiar şi atunci când eşti în maşină sau ai biroul lângă fereastră.

Când creşte altitudinea, creşte şi expunerea la radiaţiile solare

Efectele dăunătoare ale expunerii la raze UV se cumulează în timp.

O singură zi de expunere la soare fără a te proteja este suficientă pentru a compromite sistemul imunitar al pielii. 

Anual, în întreaga lume, se înregistrează 2-3 milioane de cazuri de cancer de piele şi 132 mii cazuri de cancer de piele de tip melanom. 

Şi pentru a veni cu o recomandare concretă, vă sugerez să încercaţi produsele de protecţie solară marca ANTOS. Acestea sunt produse ce conţin ingrediente naturale, cum ar fi aloe vera, coji de nucă, sunătoare, ulei de avocado şi caroten. Produsele sunt potrivite pentru ten și corp, inclusiv pentru copii foarte mici. Dați click pe imaginea produselor de mai jos și veți fi direcționați spre pagina-web de unde îl puteți procura online sau puteți merge la magazinul ANTOS de pe str. Mihai Eminescu 66 (lângă Filarmonică).

SPF ANTOS

Bucuraţi-vă de soare şi de un bronz frumos şi sănătos. Aveţi grijă însă că ce e prea mult e nociv, de aceea protejaţi-vă pielea, tinereţea şi sănătatea!

logo

LadyLike Logo

Facebook Ladylike

_MG_0440

Instagram Daniela

Anunțuri

Un gând despre „Crema de protecţie solară – un must have pentru un ten tânăr şi sănătos

  1. Pingback: A venit toamna! Vezi ce schimbări trebuie să faci în obiceiurile zilnice de frumusețe | #ladylike

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s