#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Apa – un produs miraculos al naturii. Cât, când și de ce să o bei?

Un comentariu

water glass

Trebuie să bei 2-3 litri de apă pe zi – pe cât de arhicunoscută este această regulă, pe atât de nerespectată 🙂 Acum, mai ales că a venit vara, perioadă în care pierdem și mai multă apă, trebuie să ne aducem aminte de această regulă și, la început, să ne impunem, apoi să devină un obicei sănătos de care nu te poți lipsi. Vezi mai jos cum să determini de câtă apă are nevoie organismul tău și câte beneficii are consumul de apă, menite să te păstreze sănătoasă, frumoasă și tânără.

În primul rând, hai să vedem de câtă apă ai nevoie, în funcție de masa ta corporală. O formulă care te va ajuta să afli cantitatea necesară de apă este: masa corporală (kg) x 40 (ml) = total de apă pe care trebuie să o bei (ml). Este însă de menționat că dacă faci sport sau ai un ritm de viață alert, este cald afară sau ești un mare consumator de cafea, „porția” zilnică de apă trebuie să mai crească cu încă 1-2 litri față de cea calculată după masa corporală. Apropo, cafeaua deshidratează, de aceea se recomandă ca la fiecare ceașcă de cafea să bei și un pahar de apă.

Apa slăbește

Ții cure de slăbire, faci sport și nu slăbești? O problemă ar putea fi consumul redus de apă – surpriză, așa? 🙂

Apa băută înainte de masă lasă loc în stomac de mai puțin mâncare, deci de mai puține calorii și mai puține kilograme. Totuși, se recomandă ca acest „înainte de masă” să fie cu cel puțin 30 minute. Iar după ce ai luat masa, ar fi bine să stai departe de apă pentru o oră, pentru a nu avea balonări și o digestie lentă.

Apa elimină toxinele, reduce nivelul colesterolului în sânge, scade apetitul și împiedică corpul să rețină lichide, toate aceste beneficii fiind extrem de importante dacă dorești să ai o siluetă de invidiat, iar eforturile tale cu dieta și sportul să dea roade.

young teenager drinking water after exercise.

Apă îți face pielea catifelată și fără riduri 

Apa este cel mai ieftin remediu pentru întârzierea îmbătrânirii pielii și pentru asigurarea unui aspect luminos și sănătos al tenului. Din cauza consumului insuficient de apă pe parcursul zilei, organismul nu se poate relaxa pe timpul nopții. Astfel, te trezești dimineață neodihnită, cu ochii umflați și foarte șifonată.

Apa te scapă de durerile de cap, îți dă energie şi te face să te concentrezi

Te doare capul, ești cu moralul la pământ, nu te poți concentra și te simți dispersat și pare să nu ai un motiv anume? Motiv există – nu bei suficientă apă!

Astfel, dacă ai grijă să te hidratezi suficient, îți sporești concentrarea, memoria și buna dispoziție.  Numai o scădere de 2% a cantității de apă din corp reduce performanța fizică și mentală în mod vizibil. Hidratarea asigură oxigenarea creierului și alungă stările de moleșeală.

All-Day-Drink-More-Water

Apa te scapă de pietre la rinichi şi constipație

Buna funcționare a rinichilor depinde de cantitatea de apă consumată. Când nu bem suficientă apa, riscul apariției unei infecții a tractului urinar sau a unei infecții renale crește. De asemenea, lipsa hidratării determină apariția pietrelor la rinichi.

Deshidratarea poate provoca un dezechilibru în electroliții corpului, care au rolul de a transmite semnale electrice între celule. Dacă rinichii funcționează normal, nivelul de electroliți se menține stabil, în caz contrar, semnalele electrice devin amestecate, ceea ce poate provoca convulsii, care implică mișcări musculare involuntare.

Un important remediu împotriva constipației este consumul de fibre, pe care le găsim în fructe, legume, cereale, semințe și nuci. Important este şi consumul de apă, pentru că în lipsa lor fibrele nu tratează constipaţia, ci o provoacă.

Începe fiecare zi cu un pahar de apă pe stomac gol și nu uita să mergi la culcare cu un pahar de apă în burtică 🙂

Hidratarea înseamnă frumusețe, sănătate și moral bun!

logo

Anunțuri

Un gând despre „Apa – un produs miraculos al naturii. Cât, când și de ce să o bei?

  1. Pingback: Apa – un produs miraculos al naturii. Cât, când și de ce să o bei? - ea.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s