#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Meatless Friday: Quesadilla cu legume la grătar

Scrie un comentariu

Processed with VSCOcam with f2 preset

Azi e Meatless Friday și Ladylike îți recomandă să încercăm ceva din bucătăria mexicană – o bucătărie plină de condimente, foc și pasiune 🙂 Azi Valerie’s Food ne învață cum să pregătim quesadilla! 🙂 „Quesadilla a intrat de puțin timp în restaurantele din Republica Moldova dar se poate prepara cu ușurință şi acasă. Este simplu de realizat, nu vă lăsați speriați de complicitatea denumirii”, ne asigură Valeria de la Valerie’s Food. Puteți vedea chiar din imagini cât de delicios arată 🙂 

Ingrediente:
2 dovlecei
2 cepe mari
1 ardei dulce (roșu)
1 ardei dulce (galben)
1 ardei iute
300 gr. – mozzarella (rasă sau tăiată mărunt)
4 tortillas
1 lime
4 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
Sare și piper negru

Mod de preparare:
1. Încinge grătarul.
2. Curăță cepele și spală-le împreună cu dovleceii și ardeii.
3. Taie cepele și dovleceii rondele de circa 0,5 sau 1 cm. Pune-le într-un castron încăpător împreună cu ardeii întregi. Adaugă 3 linguri de ulei și condimentează-i cu sare și piper negru.
4. Pune legumele pe grătar și coacele până se rumenesc (ardeii trebuie copți pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până ce coaja primește o culoare neagră). Scoate legumele de pe grătar și lasă-le să se răcească circa 5 minute.
5. Curăță ardeii de coajă și taie-i împreună cu celelalte legume în bucăți medii.
6. Unge o parte a tortillei cu puțin ulei și pune-o cu partea unsă pe o farfurie.
7. Presară pe toată suprafața tortillei cu ¼ din cașcaval (lăsând câte 1-2 cm. liber la margini). Pe o jumătate de tortillă pune haotic ¼ din legumele preparate mai devreme pe grătar. Partea de tortilla (cu cașcaval) se suprapune peste cealaltă parte (cu legume). Se pune pe grătarul încins până la momentul când se topește cașcavalul și se rumenește tortilla pe ambele părți. Fă același lucru cu celelalte ingrediente rămase.
8. Taie quesadilla în 3 și servește cu ¼ de lime.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Sugestii:
1. Poți folosi orice alt cașcaval care-ți place, dar care să se topească rapid.
2. Cum să cureți mai ușor ardeiul copt?:
– Scoate ardeiul copt într-un vas adânc, acoperă-l cu o folie alimentară sau cu un capac și lasă-l să „transpire” pentru 10-15 minute. În acest mod coaja se va curăța mai ușor.
3. Puteți găsi tortillas în Supermarketuri.
4. În loc de grătar poți folosi și o tigaie grill.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Dacă v-a plăcut rețeta, nu ezitați să dați un like paginii de facebook Valerie’s Food, unde găsiți și alte rețele inedite pentru o zi de vineri fără carne, dar și pentru orice gusturi și pasiuni culinare.

11206937_301575586633504_7154307246256190084_n

De asemenea, te invit să te alături campaniei Meatless Friday by Ladylike, printr-un like pa pagina de facebook a campaniei.

pozc483-1

Plasează pe această pagină rețetele tale preferate bune de încercat într-o zi de vineri fără carne sau recomandă-ne ce mănânci prin localurile Moldovei. Partenerii campaniei te vor premia de fiecare dată când vei reuși să ne impresionezi 🙂 Pentru 3 iulie 2015, avem două premii de la Tucano – primul local care s-a alăturat campaniei Meatless Friday by Ladylike, fiind un local foarte deschis la tot ce înseamnă nou și inedit, după cum bine știți și voi! Așteptăm sugestiile voastre culinare!

e2f49b2b1dc670e0acee6c4ec8b386b9_view

logo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s