#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Peeling chimic – tipuri și beneficii

Scrie un comentariu

53258342

Cureți tenul, ștergi cu toner, dai cu crema adecvată pentru pielea ta, aplici și crema cu protecție solară, iar seara ai grijă să aplici crema hidratantă. Ești bravo! 🙂 Dar în această postare îți aduc aminte cât de importantă este exfolierea regulată, pentru a avea un ten tânăr și sănătos. Mai mult decât atât, orice produs, fie serumuri sau creme, fie fond de ten sau pudră, va arăta perfect pe o piele exfoliată. 

Exfolierea poate fi mecanica sau chimică. Pentru exfolierea mecanică, se utilizează un scrub, din comerț sau homemade, cu bureți exfolianți sau un prosop de față. Pielea capătă o luminozitate și mai multă viață după exfolierea mecanică, doar că aceasta acționează numai asupra stratului superficial al pielii. Pentru o exfoliere profundă, optează pentru exfolierea chimică. Aceasta se poate realiza cu acizi alpha hydroxy (AHA) sau beta hydroxy (BHA). AHA se dizolvă în apa și au efect anti-aging, iar BHA se dizolvă în ulei și curăță pielea de sebum. Există mai multe tipuri de AHA, dintre care cei mai populari sunt acidul glycolic și  acidul lactic, iar dintre acizii BHA, acidul salicilic e cel mai cunoscut. Pentru a fi eficienți, AHA trebuie să aibă o concentrație de minim 4%, iar BHA 0,5%-2%. 

bigstock-portrait-of-beautiful-woman-wi-51797662

Dacă optezi pentru peeling-uri profesionale, vreau să-ți spun că sunt un adevărat miracol 🙂 Eu am încercat peeling-ul chimic la salonul Doctor Lica cu acid lactic. Acesta din urmă ameliorează textura pielii, petele pigmentare, nivelul de hidratare al acesteia, perfectează aspectul tenului și restabilește strălucirea naturală a acestuia. Dacă îți dorești un efect anti-aging, optează pentru peeling-urile cu acid glycolic.  Dacă acidul este în concentrație mare, beneficiile asupra stratutului de colagen pot fi de 15-25% în 12 săptămâni. Acidul salicilic este cel mai potrivit pentru tenul gras și predispus la acnee. Acidul salicilic are acțiune antiinflamatorie și antibacteriană.

Dacă dorești să faci exfoliere acasă, rapid și fără multe mișcări sau pregătiri deosebite, poți opta pentru peeling-ul enzimatic (sau vegetal, biologic) cu ajutorul serului cu acizi din fructe de la Antos cosmetică naturală. Deși acizii nu sunt într-o concentrație mare, serul se aplică într-un strat subțire pe toată față, evitând zona din jurul ochilor. Se lasă peste noapte și să vezi dimineața ce piele netedă vei avea 🙂 Peeling-ul enzimatic acționează la nivel facial și nu are efect de stimulare a microcirculației ca în cazul exfolierii mecanice sau peeling-urilor chimice.

DSC5610-550x550

Exfolierea, indiferent că este mecanică, chimică, enzimatică, la salon sau acasă, se face mai bine seara. Asta, pentru a evita aplicarea machiajului după peeling, dar și expunerea la soare imediată. Chiar dacă faci peeling-ul seara, nu uita să aplici dimineața pe lângă crema hidratamtă și crema de protecție solară cu factor de protecție ridicat. Altfel, ceea ce ai dorit să rezolvi cu ajutorul peeling-ului se poate agrava – imperfecțiunile, ridurile și petele pigmentare pot deveni mai evidente.

Îți recomand să folosești produse bio Antos pentru tenul tău, iar pentru proceduri profesionale – vino la salonul Doctor Lica. Magazinul Antos îl găsești pe str. Mihai Eminescu 66, iar salonul Doctor Lica – pe str. Ștefan cel Mare 184.

Curăță tenul în profunzime pentru a avea mai puține imperfecțiuni, mai multă tinerețe, lumină și hidratare.

logo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s