#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Voi știți ce sunt prebioticele si probioticele și la ce sunt bune acestea?

Un comentariu

WB0912Probiotics-682x1024Voi știți ce sunt prebioticele si probioticele și la ce sunt bune acestea? Eu am aflat cu aproape doi ani în urmă când m-am adresat la medic cu o problemă și acesta mi-a prescris pe lângă antibiotice și probiotice. De ce? Pentru a nu-mi distruge flora intestinală. Am fost curioasă să aflu mai pe îndelete ce rol joacă probioticele și în procesul căutărilor pe internet am mai aflat un termen nou – „prebiotice”. Ce semnifică acestea, de ce sunt atât de valoroase într-o eră a disfuncțiilor și bolilor intestinale și în ce alimente le găsim vezi în continuare.

Deși avem acces la o diversitate largă de produse alimentare, nu prea știm cum să le alegem astfel încât să nu fie doar gustoase, dar și sănătoase și benefice organismului. Astfel, tot mai des se întâlnesc cazuri de boli digestive, de la alergii, constipație, diaree până la colon iritabil și chiar diverse tipuri de cancer. Prevenirea tuturor aceste probleme de sănătate este la îndemâna oricui, chiar este foarte simplu și ține de bacteriile din organism. Prebioticele și probioticele sunt bacteriile-minune care te vor ajuta să ai un sistem digestiv funcționabil și burtică fericită 🙂 prebiotics-probiotics-vivolifeProbioticele sunt bacterii bune ce ajută intestinul să digere mâncarea, ajută la refacerea microflorei intestinale.şi reechilibrează tranzitul intestinal fiziologic. Probioticele se găsesc în formă naturală în iaurt, kefir, murături, brânză învechită, ceai Kombucha. Probioticele se găsesc și în unele suplimente alimentare. Astfel, consumul de alimente care conţin probiotice îmbunătăţeşte raportul dintre bacteriile „bune” şi cele „rele” în intestin. Cele mai cunoscute şi cele mai folosite probiotice sunt lactobacilii şi bacteriile Bifidus – acești termeni fiind des auziți în timpul diverselor reclame pentru iaurturi.

Ce sunt prebioticele? Acestea mențin în viață probioticele, adică le hrănesc 🙂 Prebioticele previn constipația, diferite tipuri de cancer, iar în lipsa lor există riscul de apariție a osteoporozei (nu se absorbă calciul în organism). Prebioticele pot fi consumate de diabetici fără să le fie afectat nivelul de glucoză din sânge sau nivelul de insulină, însă diabeticii trebuie să fie atenț cu alimentele care le consumă pentru că acestea ar putea conține alte glucide ce le pot afecta sănătatea. Alimentele comune care conţin prebiotice sunt ceapa, hreanul, usturoiul, bananele, sparanghelul, prazul, anghinarea, sfecla, mazărea, fasolea, cicoarea, andivele, păpădia verde, grâul integral. 

3715203_orig

Burtici fericite și ani plini de viață!

logo

LadyLike Logo

Facebook Ladylike

_MG_0440

Instagram Daniela

Anunțuri

Un gând despre „Voi știți ce sunt prebioticele si probioticele și la ce sunt bune acestea?

  1. Pingback: LadyLike: ce sunt prebioticele și probioticele și la ce sunt bune acestea? - ea.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s