#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Cerneala de sepie – beneficii pentru sănătate și rețetă de încercat pentru Meatless Friday

3 comentarii

Prima dată am gustat cerneală de sepie la recentul masterclass marca Meatless Friday by Ladylike, unde a fost pregătit un risotto super delicios cu cerneală de sepie și fructe de mare. Gustul e unul de pește, mirosul – la fel și aratăăăăă negru de tot – și în farfurie, și pe dinți, și pe buze 🙂 Am dat la căutare pe internet să văd ce beneficii are cerneala de sepie și vă invit să le citiți în continuare și să vedeți și pozele cu risotto pregătit la masterclass-ul din 6 noiembrie, precum și rețeta pe care o puteți încerca acasă.

Beneficii cernelei de sepie

  • Cerneala poate încetini dezvoltarea de vase sangvine noi, proces legat de apariția cancerului.
  • Cerneala este bogată în antioxidanți, cei care joacăun rol deosebit în prevenirea şi încetinirea procesului de îmbătrânire, întărirea sistemului imunitar, protejarea împotriva radicalilor liberi (responsabili pentru apariţia ridurilor) şi menţinerea sănătăţii inimii.
  • Cerneala conține mult fier, necesar organismului pentru producerea hemoglobinei și producerea celulelor imune
  • Cerneala permite utilizarea unei cantități mai reduse de sare în mâncare. Sarea în exces este dăunătoare și poate determina creșterea tensiunii arteriale, apariția bolilor de inimă, astm, boli de rinichi, diabet, osteoporoză şi cataractă. De asemenea, sarea reține apa în organism, ceea ce duce la umflarea gleznelor, dar şi la creştere în greutate. Se recomandă un consum de maxim 5-6 grame de sare pe zi.

Risotto cu cerneală de sepie și fructe de mare – rețeta de la masterclass-ul marca Meatless Friday din 6 noiembrie

Acum, voi încerca să reconstitui rețeta de risotto cu cerneală de sepie și fructe de mare pregătită sub îndrumarea lui Marian Danu de la studioul Lo Chef. Poate nu vor scrie toate detaliile, dar oricum orice femeie are propria sa lume în bucătărie și poate să reinventeze rețeta.

Cele mai importante ingrediente în această rețetă sunt evident orezul și cerneala de sepie. Și pentru ca să obținem un rezultat sută la sută italienesc, am folosit evident produse sută la sută italienești și anume, produse marca Casa Rinaldi 🙂

Deci pentru 4 porții trebuie, am avea nevoie de circa 300 grame orez, 1 ceapă feliată, 200 ml de vin alb sec, 500 ml supa de legume (de pește), 2 linguri ulei de masline, 2 linguri de unt, 10 grame cerneală de sepie, 1 ardei gras tăiat cubulețe, sare, piper și parmezan, după gust.

Se încinge uleiul de măsline și se călesc ceapa și ardeiul. Se adaugă orezul și se amestecă continuu până boabele de orez devin de culoarea perlei. Se toarnă vinul și se amestecă pana când acesta este complet absorbit.

Se adaugă cerneala de sepie și se toarnă câte un pic supa de pește. Imediat ce se absoarbe supa, se adauga supă din nou. După ce a fost absorbită toată supa și orezul este aproape gata, se ia de pe foc și se lasa deoparte 2-3 minute. Se adaugă apoi unt, se mai poate pune și parmezan.

La masterclass noi am asezonat acest risotto cu zucchini tăiat cubulețe și călit ușor în ulei.

Și asta a ieșit – o minunăție de mâncare inspirată din tematica Halloween, dar tare bună și, după cum, ați putut înțelege de mai sus, și foarte sănătoasă.

Un mare mulțumesc lui Marian Danu de la studioul gastronomic Lo Chef pentru că ne-a provocat să gătim o rețetă care, deși arată ciudat, are un gust minunat!

Vreau să reamintesc că masterclass-urile gastronomice au loc în cadrul campaniei Meatless Friday by Ladylike, care este o campanie ce promovează reducerea consumului de carne prin excluderea acesteia din alimentație pentru cel puțin o zi pe săptămână. Campania a fost lansată în premieră în Moldova de blogul pentru femei Ladylike, a cărui autoare este Daniela Dermengi, și este promovată ca o campanie de educare alimentară a populației. Masterclass-urile gastronomice sunt primele proiecte organizate în cardul acestei campanii și de fiecare data sunt susținute de diverși parteneri.

Cel de-al treilea masterclass marca Meatless Friday by Ladylike, din 6 noiembrie, a avut ca parteneri de aur cosmetica naturală ANTOS, bijuterii hand-made Stasya Bijoux, produsele și ingredientele din bucătăria italiană marca Casa Rinaldi, compania de cosmetică și parfumuri L’Ambre și salonul Doctor Lica, iar partenerii de argint sunt fotograful Alex Morgoci, covrigăria Gusto Pretzel, brandul autohton de haine pentru femei Nanetty și site-ul pentru femei EA.md.

Citește pe blogul Ladylike de ce ar trebui să renunți carne, iar detalii despre masterclass-ul nr.3 și rețetele gătite în cadrul acestuia le găsești pe pagina de facebook a evenimentului, dar și pe pagina de facebook a campaniei Meatless Friday by Ladylike.

Acum vin și cu anunțul oficial. Cel de-al patrulea masterclass, ultimul din anul 2015, va fi unul nu doar meatless, ci sută la sută de post, și va avea loc pe 18 decembrie. Curând va fi pagina de facebook a evenimentului în care abia aștept să vă anunț rețetele și partenerii.

logo

LadyLike Logo

Facebook Ladylike

_MG_0440

Instagram Daniela

 

Anunțuri

3 gânduri despre „Cerneala de sepie – beneficii pentru sănătate și rețetă de încercat pentru Meatless Friday

  1. pe cit de ciudat arata farfuria pe atit de interesanta si apetisanta !
    Bravo !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Meatless Friday by Ladylike - o campanie ce ia amploare și inspiră să-ți reinventezi obiceiurile alimentare - ea.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s