#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Cum să faci sărbătorile de iarnă cu adevărat speciale

Un comentariu

În acest an vom avea un Crăciun special din punct de vedere astronomic, cu lună plină – fenomen care s-a întâmplat ultima dată în anul 1977 și următoarea dată va fi abia în 2034. Și se pare că acest fenomen ne va influența starea de spirit – dorința de dragoste se va manifesta mai puternic, ne vom deschide sufletul în fața celorlalți mai ușor, vom medita și este posibil să facem schimbări valoroase în viețile noastre. Până și stelele ne predispun să fim mai buni, mai deschiși și mai iubitori cu ceilalți, dar și cu noi înșine. 

Renunță la cadouri scumpe și exprimă-ți sentimentele diferit de cum îți propun comercianții. Personalizează darurile care dorești să le oferi celor dragi, meșterește un cadou în care să pui mult suflet și fă-i să înțeleagă pe oameni că îi iubești și că acolo în cutia de sub brad este o parte din tine. Am citit undeva și îmi place să o repet cât se poate de des – lucrurile materiale când le împarți cu cineva, ție îți rămân mai puține; când împarți iubirea, ea devine mai multă în sufletul tău.

Dăruiește chiar și oamenilor care crezi că merită mai puțin. Important e să fie sincer. Eu personal sunt omul amintirilor neplăcute, țin minte orice rău spus și făcut și chiar aduc aminte despre asta…  Dar port în mine și o imensă forță de iertare și dorință de a păstra relațiile în forma lor cât se poate de frumoasă. Cât de monstru nu ai considera un om, crede-mă, îl vei înduioșa când îi vei dărui o floare sau îi vei spune cât de bun și priceput este la ceva anume sau vei remarca orice altceva frumos din acea persoană. Toți oamenii port în ei calități deosebite, trebuie doar să fii deschis să le descoperi! Învață să dăruiești necondiționat.

Compune singur mesajele de felicitare – în cuvinte puține, simple, dar autentice.  Fie că le remiți pe rețele de socializare, ca sms-uri, e-mail-uri, scrisori și telegrame sau le pui la masa de sărbătoare, pe farfuria/șervețelul fiecărui invitat, oferă cuvinte scrise de tine. Fii atent la cele mai mici dorințe ale oamenilor pe care dorești să-i feliciți, amintește-le despre ele, ei se vor simți deosebiți pentru că nu ai uitat de aceste detalii și îi vei determina o dată în plus să-și realizeze visele.

Sărută-ți părinții, spune-le cât de mult îi iubești și mulțumește-le pentru că ți-au făcut sărbătorile de Crăciun și Anul Nou atât de speciale. Încearcă să-ți aduci aminte de momente importante din copilăria ta pe care le-ai trăit de sărbătorile de iarnă – ce cadouri ți-au făcut părinții, ce emoții ai trăit, poate să aduci și niște poze, chiar înrămate frumos ca și cadou pentru ei. Cu siguranță, părinții tăi vor fi emoționați și fericiți că eforturile lor nu au fost zădarnice și, deși nu le-a fost deloc ușor, copii lor au simțit că au avut o copilărie frumoasă.

Împodobește bradul, gătește prăjituri de casă, aprinde lumânări aromate, pune o melodie lină și dansează cu omul tău drag. Și nu uita, dragostea adevărată este cea reciprocă… Urmele de îndoială, suferința și dezamăgirea nu sunt însă străine chiar și dragostei adevărate. Comunicarea se zice că e cheia succesului în orice relație, de orice natură. Uneori însă chiar și vorbind, ne putem interpreta greșit, nu ne ascultăm suficient, nu suntem capabili să înțelegem. Tăcerea uneori este mai bună decât vorbele multe. Fiți sinceri cu voi înșivă, iubiți fără ezitare, iar acolo unde lucrurile se termină (dintr-un motiv sau altul), sărbătoriți-le ca finalurile de an, făcând bilanțul și învățând lecții importante din orice experiență de viață.

Găsește-ți un moment pentru tine. Stai în pat cu ochii închiși, meditează despre anul care a trecut și anul care vine… Dacă a fost un an dificil și îți trezește amintiri care provoacă durere, atunci renunță la astfel de gânduri. Meditează la ceva frumos, scrie-ți visele și dorințele, vociferează-le ca să le audă universul.

Mergi de Anul Nou la mare! Neobișnuit, da? Să vezi în seara dintre ani în loc de zăpadă o mare de apă, să auzi zgomotul valurilor, să-ți surprinzi simțurile văzând și auzind marea când corpul simte că afară e sub zero grade. Eu voi întâlni pe 2016 pe malul mării… 🙂 Tocmai nu încape emoția în mine când mă gândesc la asta!

Și apoi mergi la munte – oferă un amalgam de emoții sufletului tău, senzații diverse la câteva zile distanță, iubește-te și trăiește-ți viața frumos, liber și unic. Ești un om special – trebuie să lucrezi în fiecare zi la acest gând, să-l conștientizezi, să-l înțelegi, să-l afirmi fără urme de îndoială și să te comporți ca atare cu tine însăți.

Pentru mine personal anul 2015 a fost un an plin de evenimente – care le-am determinat, la care am fost invitată sau care pur și simplu mi le-a impus viața ca pe ceva necesar. Anul 2013 l-am numit anul ezitărilor, anul 2014 – anul scrisului, anul 2015 l-aș desemna anul oamenilor noi. De la 2016 mi-aș dori mai multă determinare, focusare, investiție de energie și timp în lucruri și oameni care contează și atingerea unor noi culmi de succes.

Vă doresc un decembrie frumos și să vi se întâmple lucruri care să vă determine să fiți mai buni, să vă doriți mai mult și să visați mai sus. 

logo

LadyLike Logo

Facebook Ladylike

_MG_0440

Instagram Daniela

Anunțuri

Un gând despre „Cum să faci sărbătorile de iarnă cu adevărat speciale

  1. Pingback: LadyLike: Cum să faci sărbătorile de iarnă cu adevărat speciale - ea.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s