#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Rețete învățate la ultimul masterclass Meatless Friday din anul 2015

Scrie un comentariu

Retrospectiva ultimului masterclass marca Meatless Friday din anul 2015 arată așa:

1. O „banală” pastă cu legume EXTREM de gustoasă

2. O lasagna din vinete ce ai fi pariat că are carne 

3. Fondant cu ciocolată și înghețată, desert căruia eu una i-aș da premiul de cel mai bun desert de la masterclass-urile Meatless Friday.

Vezi cum le gătești și cât de bine arată, dar și cine au fost participantele și partenerii ultimului masterclass Meatless Friday de la finele anului.

Pennette al ortolana (Paste cu legume) – o rețetă aparent banală, dar extrem de gustoasă!

Se taie cubulețe morcovul și zuchini, țelina rondele și se călesc separat, se condimentează, se pune sosul de roșii peste legumele călite, apoi și pastele. Se plouă din plin cu parmezan ras și se servesc calde. Simplu ca bună ziua, dar bune de nu mai poți să răspunzi la bună ziua 🙂 Pastele și parmezanul ras au fost, evident, sută la sută italienești, marca Casa Rinaldi.


Parmigiana di melanzane – specialitate din Sicilia

Vânătă taiata felii pe lungime, condimentata și coaptă un pic, cu puțin ulei. Se trec prin făină și ouă, se calesc în mult ulei, se pun pe hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Pentru sos: morcov tăiat cubulețe, țelină rondele, ardei cubulețe, ceapa cubulețe, 1 cățel de usturoi, puțin busuioc proaspăt și o frunză de dafin – toate se călesc, apoi se adaugă sos de roșii de la borcan cu tot cu roșii întregi și se pun la fiert la foc mic, apoi se dau toate prin blender.

Se ia o tavă, se unge cu ulei, apoi cu sosul de legume, se pune un strat din feliile de vânătă călite, se ung din nou cu sos de legume, se pune parmezan ras și parmezan tăiat cubulețe și se unge cu sos din usturoi (pregătit în prealabil din usturoi bătut cu ulei). Și se pune din nou un strat din felii de vânătă călite, sos de roșii, parmezan și sos din usturoi.

E foarte gustos! Ți se pare că are gust de ciuperci, parcă aduce a carne de pui, dar e sută la sută meatless 🙂


Fondant de ciocolată cu înghețată

Se pune ciocolata ruptă în bucăți mai mici să se topească pe o baie de aburi. Se bat 2 ouă cu 70 grame de zahăr și apoi se adaugă ciocolata topită. Formele se ung cu unt și se tapetează cu cacao sau făină. Se toarnă apoi amestecul din ciocolată și ou bătut cu zahăr în forme, astfel încât să nu le umple vârf, pentru că atunci când vor fi date la cuptor își vor mări volumul. Se lasă la cuptor pentru doar 10 min, cuptorul încins la 180 de grade. Se servește cu biluțe din înghețată, se poate adăuga caramelă și mentă.


Și la final, Marian Danu a pregătit o surpriză – Granita din portocale – un suc fresh ce servește pentru italieni ca și apă de gură după mâncare

3 litri de pulpă de portocale, 400 ml de apă, 500 g zahar. Se lasa la congelator, se amestecă din jumătate în jumătate de oră și se toarnă în coaja de portocală din care a fost luată pulpa. Gustos și sănătos! Se poate face din orice alt fruct suculent (harbuz, zamos, ananas).


Campania Meatless Friday este o campanie de educare alimentară care a fost lansată în anul 2015 de blogul pentru femei Ladylike, a cărui autoare este Daniela Dermengi. Făcând o retrospectivă a masterclass-urilor gastronomice marca Meatless Friday by Ladylike, amintesc că au fost organizate 4 masterclass-uri, găzduite de salonul gastronomic Lo Chef și pe parcursul lor s-au gătit rețete fără carne sub instruirea chef-ului Marian Danu.

De fiecare dată masterclass-urile marca Meatless Friday by Ladylike sunt susținute de diverși parteneri. Masterclass-ul din 18 decembrie a avut ca parteneri produsele și ingredientele din bucătăria italiană marca Casa Rinaldi, cosmetica naturală ANTOS, lumânările hand-made PAO Candles, serviciile de epilare și cosmetologie Medpark, restaurantul Oliva, compania de cosmetică și parfumuri Avon, vinurile Bostavan, astrologul Cristina Oxentii, covrigăria Gusto Pretzel și clubul Kangoo Jumps din Moldova. Fotograful evenimentului este Alex Morgoci, iar partenerii media ai campaniei sunt EA.md și shok.md.

Următorul masterclass va fi anunțat în termen de maxim 1 lună 🙂 Fii cu ochii pe pagina Ladylike și pagina Meatless Friday by Ladylike 🙂 Până atunci, nu uitați că Vinerea este fără carne! De ce? Pentru că zilnic nu ai nevoie mai mult de 0,5 grame de carne per kg de masă corporală, dar cei mai mulți depășesc această cantitate, nu-i așa? Deci o zi fără carne este binevenită pentru sănătate și tonus bun!

Nu e musai să fii vegetarian, dar sănătatea e  pe bune mai scumpă decât toate! 🙂

logo

LadyLike Logo

Facebook Ladylike

_MG_0440

Instagram Daniela

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s