#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Totul se rezumă la ideea de a cuceri

A te cuceri pe tine însuți este o victorie mai mare decât aceea de a cuceri mii de oameni într-o singură luptă – Dalai Lama

Mereu, oamenii, luați ca individ sau colectivitate, s-au aflat într-o agitație continuă de a cuceri. Cucerește pentru a te căsători, cucerește ascultarea copiilor tăi, cucerește-ți șeful pentru a obține job-ul și a-l păstra, cucerește-ți amicii, cucerește-ți clienții, cucerește-ți publicul, cucerește cititorii tăi. Cucerește popoare pentru a te simți puternic. Dacă ești sărac, cucerește mila dată de cei mai bogați decât tine. Și în aceste eforturi de a-i cuceri pe alții uităm ades să ne cucerim pe noi înșine. Și suntem mereu nefericiți.

Dau la căutare pe google cuvântul „cucerire” și ce văd  pe prima pagină ține în mare parte de tehnici, trucuri, secrete și practici de cucerit. Sunt amăgitoare sau ba astfel de articole? Cred că nu este o rețetă-minune prin care să reușești să cucerești un om, nimic nu e sigur când în ecuație sunt două variabile, când rezultatul nu depinde doar de tine și de dorințele tale duse uneori la absurd.

Cred că ar trebui să schimbăm totul ce ține doar de noi, să ne rezumăm la propriul eu, să ne cucerim pe noi înșine, să renunțăm la ideea că alții vor gândi și simți ca noi și că noi vom reuși să le schimbăm viziunile și percepțiile.

Cel care cucerește pe alții e tare, cel care se cucerește pe sine e puternic – Lao Tse.

Cum să te cucerești pe tine însuți? Încearcă să te cunoști profund, să te înțelegi în detalii, să te accepți, să te ierți și să te iubești.

  • Ești o ființă deosebită  prin faptul că ești unică. Ai defecte, dar și multe calități. Apreciază-te pentru cine ești și nu încerca să pari un om perfect doar de dragul de a-i cuceri pe alții. Perfecțiunea nici măcar nu cucerește, ea plictisește la un moment dat. Fii tu!
  • Investește timpul în lucruri care îți place cu adevărat să le faci și în oameni de care ești în mod sincer interesat.
  • Visează cât de sus dorești, dar nu privi prea mult în viitorul îndepărtat, ci urmează niște țeluri realiste, care o dată realizate te vor face să te simți împlinit acum, în prezent.
  • Nu-ți condiționa fericirea, legând-o de lucruri, oameni și circumstanțe. Încearcă să găsești sursele de fericire în tine.
  • Meditează zilnic. Acordă 30 de minute gândurilor despre tine, despre felul în care te simți și care sunt cauzele ce îți generează aceste sentimente. Încearcă să te cunoști profund și să-ți înțelegi viziunea asupra lumii. Cunoașterea de sine îți poate schimba destinul.

Când ai ajuns la capătul a ceea ce ar trebui să ştii, eşti la începutul a ceea ce ar trebui să simţi – Khalil Gibran

Fericirea nu înseamnă nicidecum să te consumi emoțional pentru oamenii care ții cu tot dinadinsul să-i cucerești… Fericirea este să investești în tine emoții, astfel încât să te iubești și să poți iubi, să iubești oameni care te alimentează și nu te seacă de dragostea de sine. Vezi dincolo de trecut și viitor, trăiește în prezent. Vezi dincolo de oameni, vezi în tine.

logo

LadyLike Logo

Facebook Ladylike

_MG_0440

Instagram Daniela

Anunțuri

Comentariile nu sunt permise.