#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

5 rețete meatless care nu sunt salate

„Vinerea fără carne? Și ce pot mânca fără carne? Salate? Hmmm, păi eu vreau la prânz ceva cald și ceva bun la cină” – sunt replici pe care le aud foarte des! Dar fără carne nu înseamnă doar salate. Asta am reușit să demonstrăm la masterclass-urile Meatless Friday by Ladylike organizate până acum și pe 11 martie ne așteaptă alte senzații culinare noi!

Vezi și tu mai jos 5 rețete fără carne ideale pentru o zi de vineri. Pentru detalii de la masterclass-ul în cadrul cărora au fost pregătite aceste rețete și mai multe poze din procesul de gătire faceți click pe denumirea rețetei.

Parmigiana di melanzane
Vânătă taiata felii pe lungime, condimentata și coaptă un pic, cu puțin ulei. Se trec prin făină și ouă, se calesc în mult ulei, se pun pe hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Pentru sos: morcov tăiat cubulețe, țelină rondele, ardei cubulețe, ceapa cubulețe, 1 cățel de usturoi, puțin busuioc proaspăt și o frunză de dafin – toate se călesc, apoi se adaugă sos de roșii de la borcan cu tot cu roșii întregi și se pun la fiert la foc mic, apoi se dau toate prin blender.

Se ia o tavă, se unge cu ulei, apoi cu sosul de legume, se pune un strat din feliile de vânătă călite, se ung din nou cu sos de legume, se pune parmezan ras și parmezan tăiat cubulețe și se unge cu sos din usturoi (pregătit în prealabil din usturoi bătut cu ulei). Și se pune din nou un strat din felii de vânătă călite, sos de roșii, parmezan și sos din usturoi.
Se dă totul la cuptor.


Risotto cu cerneală de sepie și fructe de marePentru 4 porții am avea nevoie de circa 300 grame orez, 1 ceapă feliată, 200 ml de vin alb sec, 500 ml supa de legume (de pește), 2 linguri ulei de masline, 2 linguri de unt, 10 grame cerneală de sepie, 1 ardei gras tăiat cubulețe, sare, piper și parmezan, după gust.

Se încinge uleiul de măsline și se călesc ceapa și ardeiul. Se adaugă orezul și se amestecă continuu până boabele de orez devin de culoarea perlei. Se toarnă vinul și se amestecă pana când acesta este complet absorbit.

Se adaugă cerneala de sepie și se toarnă câte un pic supa de pește. Imediat ce se absoarbe supa, se adauga supă din nou. După ce a fost absorbită toată supa și orezul este aproape gata, se ia de pe foc și se lasa deoparte 2-3 minute. Se adaugă apoi unt, se mai poate pune și parmezan.

La masterclass noi am asezonat acest risotto cu zucchini tăiat cubulețe și călit ușor în ulei.


Salmone in crosta di sfogliaMorgoci00250

Ingrediente: 250g somon, 250g spanac, 250g foietaj, 1 ou, 100g nuci caju, 1 cățel de usturoi, parmezan ras, ardei gras roșu și verde

Se curăță somonul de piele și oase, se taie în felii de maxim 1 cm. Se face o pastă din spanac, nuci caju, usturoi, apă, ulei și sare.

Se taie aluatul de foietaj. Pe o fâșie de aluat se așează pasta de spanac, felia de somon, apoi se acoperă cu o altă fâșie de aluat. Se tapează pe margini aluatul pentru a se lipi – obținem niște pachețele dreptunghiulare, care se crestează ușor cu cuțitul de-asupra, se unge cu ou bătut și se „pudrează” de-asupra susan alb și negru. Se dă la cuptor.

Între timp facem niște coșulețe din parmezan ras, încins pe o tigaie unsă în prealabil cu puțin ulei. În momentul în care parmezanul din tigaie face bule, îl răsturnăm pe un pahar pentru a lua forma de coșulețe. În aceste coșulețe punem legumele călite (ardei gras).

Se unge farfuria cu pesto, se taie pachețelul cu somon și spanac luat de la cuptor în două, se pune și coșulețul din parmezan cu legume călite în farfurie și se asezonează cu roșii deshidratate.


Flan di Ricotta e SpinaciMorgoci00185

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 ouă, 200-250 g spanac (de dorit să fie proaspăt, călit un pic pe tigaie şi tăiat mărunt), 100-150 ml smântână, 100 g parmezan, 150 g brânză de copt nesărată, sare, piper, vârf de cuţit de nucşoară pentru aromă

Totul se amestecă, se mixează cu blenderul, obţinând o masă nici prea groasă, dar nici foarte lichidă, să nu curgă. Într-o formă de copt, ca pentru cupcake-uri, anterior unsă cu unt, se toarnă conţinutul pregătit şi se dă la cuptor

Sosul cremă: smântână, parmezan. Dacă se îngroaşă adăugăm un pic de lapte. Un pic de şafran.

Scoatem tartele din cuptor, de-asupra punem sosul pregătit, se decorează cu cartof albastru, tăiat mărunt şi călit în ulei sau cu orice altceva care doriţi voi.


 

Bruschette

„Gustările se prepară din baghete franceze. Feliile se taie cam de 2-3 cm și se așează într-o tavă care ulterior va fi pusă în cuptor. Până atunci, le potrivim cu condimente ca sare, piper negru și mai putem adăuga condimentele preferate, eu adaug cimbru. Pentru ca bruschettele pe care le veți pregăti să fie cele mai gustoase din univers, pregătiți o cremă din ulei de măsline, usturoi și condimentele preferate, care se bagă într-un blender. Cu crema pregătită, stropim bruschettele înainte de a le băga la cuptor pentru zece minute”, scrie bloggerița Lia Ciutac, care a ajuns la aproape toate masterclass-urile Meatless Friday.

Lia susține că datorită campaniei Meatless Friday și masterclass-urilor organizate a învățat să gătesc bruschette gustoase într-un timp scurt. Citește mai multe pe blogul liaciutac.com.

Renunțați la consumul de carne cel puțin pentru o zi, pentru că asta vă aduce un plus de sănătate pentru trup și armonie pentru suflet.

logo

LadyLike Logo

Facebook Ladylike

_MG_0440

Instagram Daniela

Anunțuri

Comentariile nu sunt permise.