#ladylike

~Every Lady is beautiful in her own way – My way is Ladylike~

Plăcerea de a vorbi despre tine însuți e ca și plăcerea adusă de sex sau mâncare

7642a9c474d780fddd12533e4033f63f

„Eu niciodată”, „eu mereu”, „de felul meu, eu sunt…”, „sunt un om…”, „de exemplu eu…” – expresii pe care probabil le constatăm mai degrabă când le spun alții despre ei înșiși, dar care de fapt și noi le spunem foarte des atunci când comunicăm, deși poate nu recunoaștem 🙂 De ce vorbim despre noi înșine? Pentru că ne aduce o mare plăcere!

Plăcerea de a vorbi despre tine însuți e ca și plăcerea adusă de sex sau mâncare – e lucru demonstrat și de cercetători. Când oamenii vorbesc despre ei înșiși, activitatea biochimică se intensifică în aceeași zonă a creierului care se activează când facem sex sau când mâncăm.

176121-breakfast_in_bed.jpg

Ocaziile de ne confesa sunt o recompensă deosebită pentru noi. Asta explică și succesul rețelelor sociale cum este și Facebook – aici oamenii vorbesc despre ei înșiși, despre viziunile lor și stilul lor de viață, un adevărat discurs public despre cine sunt, ce fac și ce gândesc.

nice-facebook-quotes-photos-for-share-2-0bb1d817.jpg

Fiind blogger activ și folosind rețelele de socializare drept căi de promovare, vorbesc des și mult despre mine însămi. Totuși, în afara acestor activități, în discuții private, lupt cu acest obicei și asta pentru că:

1. viața ne demonstrează că, în anumite circumstanțe și sub influența unor factori de influență puternici, mai mult de natură emoțională, tot ce știai despre tine și felul în care ziceai că ești ar putea să nu mai fie valabil și să decadă;

2. constat cât de deranjant e să-i auzi pe alții vorbind despre ei înșiși, încurcându-se în părerile despre propria persoană și demonstrând în repetate rânduri că ceea spun despre ei înșiși și ceea ce fac nu stau deloc mână în mână.

3. vorbind despre mine cu alții, nu aflu nimic nou; mai bine îmi găsesc timp să comunic cu mine însămi sau să vorbesc cu oameni cu care reciproc îmi voi împărtăși bucuriile și problemele și voi avea ceva de învățat de la ei, chiar și atunci când vorbesc despre ei înșiși.

8-Surprising-Benefits-of-Talking-to-Yourself.jpg

quote-Franklin-P.-Jones-one-advantage-of-talking-to-yourself-is-187227_1.png

Mănâncă, fă sex, iubește ce mănânci și cu cine faci sex, dar nu e neapărat să vorbești despre asta 🙂 Înlocuiește plăcerea de a vorbi despre tine însuți cu plăcerea de a vorbi cu tine însuți. 

logo

LadyLike Logo

Facebook Ladylike

_MG_0440

Instagram Daniela

7642a9c474d780fddd12533e4033f63f

Anunțuri

Comentariile nu sunt permise.